دانه کینوا یکی از موارد شگفتانگیزی است که امروزه برای درمان کبد چرب به کار میرود در طب سنتی به آن اشاره بسیاری میشود. کبد از ارگانهای حیاتی بدن انسانها است که با چرب شدن آن، امکان ایجاد عارضههای جدی وجود دارد. با استفاده از دانه کینوا و اصلاح رژیم غذایی میتوان از بسیاری مشکلات کبدی جلوگیری کرد. در این مقاله قصد داریم علاوه بر بررسی تأثیرات کینوا روی کبد چرب، برخی از رژیمهای غذایی مناسب را نیز معرفی کنیم.
میتوان از اندامهای مهم بدن به کبد اشاره کرد که به قلب دوم نیز تشبیه میشود و بیماری کبد چرب نیز قاتل خاموش نامیده میشود. این بیماری نوعی التهاب درون بدن است و علاوه بر آن، سبب تجمیع چربی مازاد درون اندام کبد میشود. این بیماری درون جامعه امروزی رواج بیشتری پیدا کرده و دلیل آن هم افزایش میزان چاقی در بین انسانها است.
هنگامیکه چربی مازاد بیشتر و بیشتر میشود، کم کم بافتهای ناسالم جای بافتهای سالم کبدی را میگیرند. درواقع در این مرحله سلولهای کبدی تخریب شده و این اندام دیگر نمیتواند وظایف بزرگ خود را انجام دهد. درصورتیکه این بیماری بهموقع تشخیص داده نشود، میتواند منجر به بیماری به نام سیروز کبدی شود که به مرحله پیشرفتهای از بیماری گفته میشود.
بهطورکلی میتوان گفت بیماری کبد چرب، طیفی از بیماریهای خفیف کبد را شامل میشود که بهصورت تجمع چربی اتفاق افتاده و در سیر پیشرفت خود امکان ایجاد التهابات درون سلولهای کبدی را دارد. سپس با پیشرفت بیشتر، سلولهای کبدی تخریب شده و یک بیماری مزمن و غیرقابلبازگشت به نام سیروز کبدی اتفاق میافتد.
افراد مبتلا به کبد چرب معمولاً به دو دسته بیماران الکلی و غیرالکلی تقسیم میشوند که افراد مصرفکننده الکل بیشتر احتمال ابتلا به کبد چرب را دارند؛ بنابراین این افراد باید علائم کبد چرب را بهخوبی بشناسند تا در صورت مبتلا شدن، بتوانند بهموقع اقدام کنند. آنها میتوانند با مصرف دانه کینوا و غیره از این بیماری پیشگیری کنند. در ادامه برخی از این نشانهها را معرفی میکنیم:
امروزه نام کینوا بیشتر از پیش به گوش میخورد و بسیاری از مردم فکر میکنند محصولی جدید و تازه به بازار راه یافته است. باید بدانید که کینوا یکی از گیاهان قدیمی با قدمت 5 هزار ساله و بومی منطقه آمریکای جنوبی است. در کشورهایی مانند شیلی استکه و بولیوی به این دانه، خاویار گیاهی میگویند و به جای غلات استفاده از آن میکنند.
کینوا کالری بسیار پایینی دارد و میتوان آن را جایگزین برنج یا گندم کرد و دلیل استقبال گسترده مردم از آن نیز همین است. این دانه در سه رنگ مشکی، قرمز و سفید وجود دارد و از خانواده اسفناج یا تاج خروسیان است.
دانه سفید کینوا رنگی متمایل به زرد دارد و به آن کینوای طلایی گفته میشود که برای پختن بسیار نرم و شیرینتر بوده و بهتر به دست میآید. مورد استفاده کینوای قرمز معمولاً در سالاد است و پس از پخته شدن به رنگ قهوهای متمایل میشود. دانه مشکی رنگ نیز پس از پختن رنگ خود را حفظ کرده و شیرینتر از نوع سفید کینوا است.
حال که با دانه کینوا و بیماری کبد چرب تا حدودی آشنا شدید، قصد داریم اثرات بینظیر دانه کینوا را روی این بیماری توضیح دهیم. تحقیقات هیجانانگیزی در حوزه درمان، روی اثر کینوا انجام شده و امروزه بیشتر از قبل در طب سنتی به بیماران تجویز میشود.
این دانه ترکیبات غذایی استثنایی دارد که فواید آن برای سلامتی بسیار زیاد بوده و میتواند یک ماده مناسب برای پیشگیری یا مدیریت کبد چرب باشد. اگر افراد مصرف دانه کینوا را بهطور منظم در برنامه غذایی خود داشته باشند، کاهش چربی کبد را تجربه میکنند؛ همچنین بهبود قند خون، کاهش التهاب و تقویت آنتی اکسیدانها نیز اتفاق میافتد. در ادامه 5 اثر مثبت کینوا را روی کبد چرب بررسی میکنیم:
یکی از نشانههای پیشرفت بیماری چربی کبد، التهاب مزمن آن است که دانه کینوا با داشتن ترکیبات زیست فعال خود، به کاهش این التهاب کمک میکند. این ترکیبات شامل کامفرول و کورستین میشوند که خاصیت ضدالتهاب بالایی دارند.
کینوا دارای فیبر بسیار بالایی است و میتوان آن را جایگزین غلات کرد و با تداوم مصرف، چربی کبد را کاهش میدهد. این دانه امکان تجمع چربی درون کبد را با تنظیم متابولیسم لیپیدها، پایینتر میآورد.
دانه شگفت انگیز کینوا دارای ویتامینهای E و C بوده و از انواع آنتی اکسیدان ها ازجمله فلانوئیدها و پلی فنولها سرشار است. این منابع کارآمد درون دانه، سبب میشوند رادیکالهای آزاد مضر خنثی شده و از سلولهای کبدی در مقابل آسیب، حفاظت شود. هنگامیکه مکانیسمهای دفاعی توسط آنتی اکسیدان های کبد تقویت میشود، پیشگیری و مدیریت بیماری کبد چرب بهتر اتفاق میافتد.
کینوا جز دانههایی است که شاخص گلیسمی پایینی دارد و این بدان معناست که گلوکز را با سرعت کمتری وارد جریان خون انسان میکند. بیماران مبتلا به کبد چرب، نیاز به تنظیم سطح قند خون دارند و این دانه میتواند حساسیت به انسولین را نیز بهبود بخشد. هنگامیکه مقاومت نسبت به انسولین کاهش پیدا کند، مدیریت قند خون بهتر اتفاق میافتد.
یکی از عوامل خطرناک برای بیماری کبد چرب، چاقی نام دارد و با تجمیع چربیهای اضافی میتواند این بیماری را پیشرفت دهد. پروتئین و فیبر بالایی که درون این دانه وجود دارد، به فرد احساس سیری میدهد و میتواند سبب کاهش وزن شود.
داشتن عادات غذایی مناسب به افراد کمک میکند تا از وقوع بیماری کبد چرب جلوگیری کنند؛ درصورتیکه دچار این بیماری شوند، باز هم با رعایت رژیم غذایی میتوان نسبت به بهبود این بیماری اقدامات مناسبی کرد. یکی از بهترین رژیمها برای افراد مبتلا به کبد چرب، رژیم مدیترانهای نام دارد.
این رژیم سرشار از روغن زیتون، غلات، سبزیجات، ماهی، آجیل و حبوبات است که میتوانند بدن را از شر چربی خلاص کنند. در این رژیم مقدار کمی قند وجود دارد و تأکید بر مصرف ماهی و انواع سبزیجات است.
ماهی مصرفی در این رژیم، ماهی چرب است که سبب میشود چربیهای خوب را جایگزین چربیهای بد بدن کند. ماهیهای سالمون و تن از نمونه مواد غذایی هستند که در این رژیم بسیار مورد مصرف قرار میگیرند. میتوان از دانه کینوا نیز در این رژیم بهراحتی استفاده کرد و نتایج معجزه آسای آن را دید. توصیه میشود این رژیم را با مشورت پزشک یا کارشناس تغذیه تهیه کنید.
در این مقاله در خصوص بیماری کبد چرب صحبت کردیم و دیدیم که با پیشروی در بدن، چگونه میتواند افراد را از بین ببرد. یکی از پیشنهادات درمانی برای بهبود یا پیشگیری از بیماری کبد چرب، دانه کینوا نام دارد. این دانه خواص بینظیری دارد و میتواند با کنترل فاکتورهای زیادی در کبد، به بهبود آن کمک کند. طب سنتی توصیه میکند برای دور ماندن از این بیماری، عادات غذایی خود را اصلاح کنید و سبک زندگی سالمی را پیش بگیرید. افرادی که الکل مصرف میکنند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند. رژیمهای متنوعی ازجمله رژیم مدیترانهای میتواند به بهبود سبک زندگی غذایی این افراد کمک زیادی کند.